Enkel återvinning för företag och kontor

På kontor skapas en enorm mängd med sopor och pappershögar. Därför är det viktigt att företag ser över sin avfallshantering och hur dem arbetar med återvinning. Företag kan enkelt få hjälp med kontorsåtervinning och det bidrar inte bara till ett fräschare kontor, utan även till en bättre miljö. Det finns även en mängd andra saker som företag kan se över för att arbeta mer grönt. Här listar vi några vanliga och enkla tips på miljöarbete och enkel återvinning för företag.

7 tips för ett mer miljövänligt kontor

Utöver att satsa på enkel återvinning på ert kontor så kan ni se över andra aspekter för ett mer miljövänligt kontor. Det gäller både åtgärder för själva företaget och för dig som anställd på företaget. Här kommer några enkla tips på saker att tänka på för att få ett miljövänligt kontor.

 1. Ha digitala möten
  På många företag så krävs resor för möten med kunder, leverantörer eller anställda i andra städer. Genom att ha fler möten digitalt genom t.ex. teams så minskar ni transporterna på företaget och bidrar då till en bättre miljö.
 2. Ha energismart belysning
  En viktig sak på kontoret men också för miljön är val av belysning. Genom att byta ut glödlampor mot LED lampor istället så bidrar ni till ett mer miljövänligt kontor.
 3. Köp begagnat eller secondhand
  Kontorsinredning är en viktig del för att ni ska trivas och att arbetsplatsen ska se fin ut. Är ni i behov av nya möbler, inredning eller annat? Att köpa på secondhand har en stor miljöpåverkan och det kan även bidra till ett mer personligt och miljövänligt kontor. Hos erikshjälpen.se finns mängder av secondhand-fynd.
 4. Tänk ekologiskt när ni fikar/lunchar
  Gemensamma fikor och luncher är vanligt bland kontor. Har du som uppdrag att köpa fredagsfika till hela kontoret? Köp ekologiskt och bidra till en bättre miljö!
 5. Välj miljömärka produkter
  Miljömärkningar som Bra Miljöval, Svanen, Krav och andra är alltid bra att kolla efter då dem har en bättre inverkan på miljön. Ett tips är att se över detta när ni inhandlar allt från toapapper, tvål och andra nödvändigheter. Ni kan även se över miljövänliga val på större produkter som skrivare och scanners som har stor påverkan. Läs mer om miljömärkningar hos Coop.se.
 6. Källsortera
  På kontor så samlas det alltid skräp i form av papper, plast, kartonger, glas och kompost med mera. Se till att ni alltid sorterar allting, antingen på egen hand eller med hjälp av ett företag som hjälper er med detta.
 7. Använd miljövänliga kaffefilter
  Något som konsumeras mycket på kontor är kaffe. Att byta ut de traditionella kaffefiltren till sådana med ett återvunnet material är bättre för miljön. Glöm inte att små saker som detta gör stora skillnader i längden. Hos medvetna.se kan du se utbudet av miljövänliga kaffefilter i olika varianter.

Miljövänligt kontor med enkel återvinning

Vi vet att återvinning ofta kan låta tråkigt och energikrävande, särskilt på ett företag. Återvinning är en extrem stor del av ett miljöarbete och hur ett kontor hanterar sina sopor har stor påverkan på miljön. Att ta ett miljöansvar på ett företag är inte bara bra för miljön utan det visar också på att ni som företag tänker grönt och är i framkant, vilket kommer uppskattas av era kunder och anställda.

Få hjälp med kontorsåtervinning - Fördelar

 • Minskade utsläpp av fossila bränslen
 • Bidrar till bättre miljö
 • Företaget visar att grönt tänk är viktigt
 • Renare och mer ordning på kontoret
 • Ni slipper hantera soporna själva

Pappersåtervinning

En stor miljöbov på flera kontor är den stora mängden pappersutskrifter, samt hur dem hanteras efter de används. Att hantera alla papper rätt med hjälp av pappersåtervinning har en stor påverkan på miljön. Det kan t.ex. handla om vanliga papper, wellpapp eller stora kartonger som behöver rätt återvinning för att inte skada miljön. Om de hanteras på fel sätt kan det bidra till onödiga utsläpp av fossila bränslen och andra restprodukter som skadar vår planet.

Börja med pappersåtervinning

Återvinning av papper ökar ert företags gröna tänk och det visar även era konkurrenter och kunder att ni är i framkant med ert miljötänk. Officerecycling är även ISO-certifierade och deras transporter är märkta med Bra Miljöval, vilket visar på att dem har ett hållbart tänk i deras transporter. Dem erbjuder företag återvinningsabonnemang och i det ingår t.ex. hämtning av sopor samt att ni får egendesignade sopkärl till er pappersåtervinning.

Mer om återvinningsabonnemanget

 • Hämtning av sopor och avfall inom 24h
 • Egendesignade kärl till er pappersåtervinning
 • Två månaders prövotid
 • För kontor och företag
 • Erbjuder även lösningar för glas, metall & plast
 • Utbildad servicepersonal som hjälper er
 • En klimatsmart leverantör med hållbarhetsfokus

Fler artiklar

Är du intresserad av att lära dig mer om hur du som privatperson kan vara mer miljövänlig hemma genom t.ex. installation av solceller? Eller hur stor påverkan miljövänliga källor har på miljön? Läs gärna våra artiklar för mer information.

Installera solceller hemma Miljövänliga energikällor